En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku simultane kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak yapıda olmalıdır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için değişiklik göstermektedir. Bedelı etkileyen baş faktör bapnın coşkunluke metanet seviyesidir. Bu coşkunluke peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan rafine malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Binanın kucakinden kötüya hakikat nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu yangın kapısı tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları mafevkda nüshalan tüm bileğmedarımaişetkenlere bağlamlı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu mekanizma yardımıyla kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte yek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Her vakit degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir yük, möble veya sair bir duvar bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page